Vår och Sommarträning 2020  

Plats: Ute på fotbollsplanen vid skolan 

Tider:

Måndagar 19.30 (fram till och med 8/6 sedan 18.00) 

Onsdagar 18.00  

Kostnad: 

Medlemmar tränar för sin avgift 😊

Nya medlemmar betalar in 350 kr och får då träna under hela vår/sommar samt under höstterminen.  Ungdomar tom åk 3 på gymnasiet 100kr. Betalas in på: 

BG 5882-1018 märk med namn 

Eller 50 kr per gång swishas till Tannåker Bolmsö Gymnastikförening 

Höstterminen startar i gymnastiksalen måndag 31/8 Cirkelträning kl. 19.30 , onsdag  2/9 Puls 18.00 Pilates kl. 19.30 , Fredag 4/9 Tabata kl. 17.30 och söndag 6/9 Mixgympa kl. 19.00 

 

Om Tannåker Bolmsö Gymnastikförening

 År 1968 startade Tannåkers Rödakorskrets gymnastik-verksamhet med gymnastik en gång per vecka, onsdagar. Man höll till i Åsarna, Tannåkers bygdegård.

1971 flyttade verksamheten till Bolmsö skolas gymnastiksal med gymnastik en gång per vecka, onsdagar. Man ändrade namn till Tannåker Bolmsö: Gymnastikförening.

Den 19/9 1971 upptogs Tannåkers Gymnastikklubb som medlem i Svenska Gymnastikförbundet. Man börjar med märkesutdelning för flitigt deltagande. Märkesutdelningen fortsätter än idag.

1998 utökades verksamheten med en aerobicgrupp på måndagar.

2000 startades Grabbgympan upp på söndagar. Här har vi nu bytt namn till Mix gympa och alla är välkomna!

2005 ändrade medelgympan på onsdagarna inriktning till Pilates.

Föreningen har nu verksamhet 5 kvällar i veckan:
Måndag - Cirkelträning, Ledare Erik Lööv
Onsdag – Pilates, Ledare Monica Johansson
              - Pulsgympa, Ledare Emelie Bjurka
Fredag – Tabata, Ledare Lillan Papp
Söndag - Mix-gympa, Ledare Monica Johansson

Verksamheten bedrivs terminsvis med 15 träningstillfällen per termin inom varje inriktning. Medlemsantalet har ökat i takt med att verksamheten har ökat och vi har i nuläget ca 75 medlemmar i föreningen.

Cirkelträning
Cirkelträning

 

Cirkelträning (1h)

Stationsträning med variation av övningar från vecka till vecka. Åtta stationer med olika fokus; ben, rygg, mage, armar, kondition etc. Börjar med en kortare uppvärmning tillsammans därefter genomförs tre varv där det är 45 sekunders jobb och 15 sekunders vila med paus mellan varje varv. Avslutningsvis är det ett varv med 30 sekunders jobb och 10 sekunders vila innan en gemensam stretching. Träningspasset genomförs med peppande musik och varje övning går att variera i tre steg; lätt, medel och svårare. Här tränar medlemmar i åldrar från 9 till 70+ år tillsammans!

Cirkelträning
Cirkelträning

 

Pilates

Pilates är en skonsam och effektiv träningsform för dig som vill ha en starkare, smidigare och mer välbalanserad kropp. Pilates stärker magen och ryggen och du får en bättre kroppshållning och balans.

Pilates är en träningsform som passar alla oavsett ålder och kondition. Pilates passar även som träningsform under och efter en graviditet.

Vi utför rörelserna i ett lugnt tempo vilket ger en skonsam, säker och effektiv träning. Under pilates övningarna sammanfogas varje övning med rätt andning, för att uppnå bästa träningsresultat. Under träningspasset lyssnar vi på lugn och avslappnande musik.


Pulsgympa (1h)

Ett pass med fokus på kondition och styrka, men det innehåller även enklare koordination- och rörlighetsövningar. Passet börjar med uppvärmning innan den första pulstoppen. Därefter styrka och rörlighet innan en andra pulstopp och till sist avslutande stretching. Passet är utformat för att kunna passa alla åldrar och konditionsnivåer med både svårare och lättare alternativ till alla övningar.


Tabata 

Ett kortare pass på fredagar innan fredagsmyset! 

Högintensiv träning med en blandning av övningar som ger styrka, kondition, smidighet och spänst. Även här kan du anpassa din träning efter din förmåga.

30 minuters högt tempo som avslutas med 5 minuters stretching. 

Mix-gympa
Mix-gympa

 

Mix-gympa

På mix-gympan blandas kondition med styrka. Intensiteten anpassas efter gruppen och vid terminsstart börjar vi lite försiktigt för att under terminens gång succesivt öka tempot och intensiteten.

Vi är en blandad grupp med både killar och tjejer, damer och herrar. Alla är välkomna och var och en anpassar träningen efter egen förmåga.

Mix-gympa

Mix-gympa 

Cirkelträning
Cirkelträning
 
Cirkelträning
Cirkelträning
 

Husmorsgymnastik

Husmorsgymnastik
 

DROGPOLICY FÖR TANNÅKER-BOLMSÖ GYMNASTIKFÖRENING 

All verksamhet i Tannåker–Bolmsö gymnastikförening skall vara alkohol, drog, doping och tobaksfri. 

Föreningens medlemmar oavsett om vi verkar som ledare eller aktiva i arrangemang som anordnas av föreningen, verkar som goda förebilder när det gäller vårt uppförande. 

Eftersom vår verksamhet vanligtvis är förlagd i och runt Bolmsö skolans lokaler råder det redan förbud mot användning av alkohol, narkotika, doping och tobak. 

Alla medlemmar ska informeras om vår drogpolicy. 

Alkohol 

  • Den som är påverkad av alkohol avvisas från vår verksamhet. 
  • Vi kontaktar alltid vårdnadshavare när personen är omyndig.

Narkotika och dopingpreparat

  • Den som är påverkad av narkotika eller dopingpreparat avvisas från vår verksamhet.
  • Misstänker vi att någon är påverkad kontaktar vi polisen/ sociala instanser. 
  • Vi kontaktar alltid vårdnadshavare när personen är omyndig.

Tobak 

  • Den som använder tobak i samband med vår verksamhet, avvisas.
  • Vi kontaktar alltid vårdnadshavare när personen är omyndig.

Styrelsen skall informeras när någon har brutit mot vår drogpolicy.

Bolmsö den 9 februari 2020 

Styrelsen för Tannåker – Bolmsö gymnastikförening 

gm/Annika Fornander, Ordförande